Tillbaka i Skåne…

/, Utveckling/Tillbaka i Skåne…

…med nya kunskaper-idéer-infallsvinklar efter en helg i Örebro och ett kunskapsspäckat vårmöte med Skandinaviska Ledarhögskolan, SLH.

Vilken härlig helg jag har haft, full med energi, god mat och massor med underbara möten med för mig både kända och okända, dock alla intressanta människor. Alla skratt och berättelser som vi delade med varandra kommer att ge mig massor med kraft resten av våren (och förmodligen en bra bit in på sommaren också). Med humor och värme hälsade Lars-Eric Uneståhl oss välkomna. Hans utstrålning svepte in oss i glädje och njutningsfull avslappning samtidigt kände jag hur nyfikenheten skärpte mina sinnen. Skärpa och koncentration var verkligen välbehövligt när Marie Ryd berättade om intressant hjärnforskning med inriktning på kognitiv neurovetenskap så nu vet jag än mer om forskning och mental träning. T ex att hjärnan är kolossalt dyr i drift och är som en muskel som lyckligtvis kan tränas hela tiden. Jag kan forma om mig själv med hur jag använder uppmärksamhet, vilja och intention genom att vara självmedvetenhet om var jag är just nu, vilka känslor jag har, helt enkelt vara mera närvarande. Den går till och med att träna till bättre fokus och mindre sömn genom meditation.

Därefter var det dags för den kognitiva muskeln att ta paus och låta kroppen få sitt. Vi åt en mycket god lunch på Coco Thai, buffé med ”vanlig” thai-mat och sushi (givetvis var jag i båda buffé-raderna, men jag försvarar mig med att sushi är nyttigt. Fisk ska vi ju äta, eller hur?).

Förmiddagens intressanta start, lunchens goda för kropp och själ följdes av en otrolig ”uppvisning” av Mattias Ribbing som gav oss en liten inblick av hans minneskapacitet och i hur han tränar minne, mycket imponerande! Vi fick gemensamt prova själva och kan bara säga att det är stoooor skillnad mot den bild jag har av skolvärldens inlärningsmetoder.

Världsmästerskap i körsång? Britt-Helene Bonnedahl berättade sin fascinerade historia om den långa resan till världsmästare 2013 (de var nära redan ett par år tidigare). De är en barbershopkör med över 130 sångerskor som med stark gemenskap, positiv inställning och mental träning gemensamt lyckats fokusera ända till toppen och ta VM-guldet med den hittills högsta erhållna poäng.

Mikael & Mikael på SLH vårmöte

Jag till vänster och Mikael Stjernvall till höger

De förtrollande berättelserna fortsätter när Lars-Eric Uneståhl intervjuar CP-skadade Mikael om hur han redan som litet barn satte upp mål som andra sade var omöjligt. Med en otrolig livsvilja och mycket humor fortsätter Mikael berätta hur han klarade sina mål han satte som barn, hur han blev världsmästare i längdhopp, forskare (där resultaten först blev ifrågasatta) och nu är en mångkonstnär inom bild och ljud.
En otroligt duktig och fängslande föreläsare (som inte vill föreläsa mer, ”jag är klar med det” vilket han säger om de olika saker han hittills gjort innan han gått vidare till annat). Mikael har verkligen bevisat att omöjligt kan bli möjligt.

Så var det dags att avsluta dagen och fundera på vilka känslor dagen gett mig, vilka attityder hos mig själv jag blivit medveten om. Jag slog mig ner i en stilla vrå och skrev en liten summering så att jag kan fatta fler medvetna beslut som leder mig vidare i den riktning mitt mål finns.

Söndagen fortsatte i fokuseringens tecken då Roland Pantze mäktigt beskrev hur han formats av vildmarken i Lappland, hur han levt i ett med naturen, fascinerats av lodjuret, följt det, jagat det och målat det. Yamina Enedahl, världsrekord i fridykning, skildrade sitt mentala arbete och tankar kring simning, dykning, mental träning, fokusering och påverkan av viljan.

Under pausen med ett mångfärgat lockande fruktbord intervjuas jag av
Jonas Kjellin (Media Mastery Solutions Ltd) om helgen och jag summerar den som mycket bra, men lyfter fram Mikaels pass som hel enastående (jag visste inte då att jag snart skulle komma att nästan försättas i trans av Stig Wiklund, en helt fantastisk mental tränare).

Men innan jag hänrycks av Wiklund fångas jag av Manuela Liegnell, en duktig dansare som blev svårt skadad i olycka och som fick domen att hon inte skulle inte kunna gå ”rätt” eller dansa mer. Med stark livsvilja, klara målbilder och mental träning arbetade hon sig genom och rör sig idag ”normalt” och kan dansa.

Stig Wiklund (en av SLHs första mentala tränare) börjar försiktigt i några sekunder och sedan bara sprutar det (på ett medryckande sätt) ut berättelser, idéer och kommentarer om hur han med ”enkla” ord och kommentarer får sina ”klienter” att bryta mönster för att bete sig och tänka annorlunda. Mycket härlig och bra föreläsning där Stig berättar hur han med hjälp av mental träning hjälpt företag, organisationer, enskilda personer och grupper, och inom idrotten. Jag förstår att Stig får fram fina resultat, bl.a. med Johan Olsson och Helena Ekholm.

Janique Svedberg bidrog inspirerande med sin skildring som drogberoende och hur hon tog sig ur beroendet, sedan utbildat sig till coach och startat en ny coachform – Recovery coach – i New York, vilken hon nu tillsammans med SLH erbjuder i Sverige.

Jag fick med mig ytterligare en solskenhistoria att fira! Vi har äntligen skrivit återförsäljaravtal med Skandinaviska Ledarhögskolan, så nu är BEOM även återförsäljare av Skandinaviska Ledarhögskolans utbud. Tjoho, det ska Margaretha och jag fira med en ljuvt klingande skål med våra kaffekoppar innan vi fördjupar oss i våra nya kunskaper med alldeles färska infallsvinklar.
Vill du följa med på en fängslande utvecklingsresa och unna dig ett roligare liv är du varmt välkommen att ta kontakt med oss. Kom ihåg, det finns inga rätt eller fel om hur du ska leva ditt liv, bara medvetna och omedvetna val som får olika konsekvenser.

/ Micke Holm, BEOM

Psst är du nyfiken på våra tjänster och produkter ring oss:
Micke 070 262 55 72
Margaretha 070 816 73 87

Eller surfa in på
www.beom.se
www.malmolivscoahing.se

2018-07-26T10:27:54+00:00Coaching, Utveckling|Kommentarer inaktiverade för Tillbaka i Skåne…